Hoe ik onverwacht op een droom vakantie ging

Afgelopen voorjaar ben ik geheel onverwacht op wintersport vakantie geweest, dat heb ik in het verleden wel meer gedaan, echter sinds ik op kamers woon zit er dat financieel niet meer in.
Gijsbert is mijn naam, Gijs noemt iedereen mij, 23 jaar ben ik en ben momenteel single, een normale baan heb ik, woon op een klein appartement, ga graag af en toe op stap dus op wintersport vakantie ziet er gewoon niet in.
Mijn vader en zijn huidige vrouw, mijn stiefmoeder om het maar zo te zeggen gaan wel elk jaar.
Mijn vader is tegen de 50, Irene mijn stiefmoeder, al noem ik haar altijd gewoon bij de naam is volgens mij iets van 41, wel een lekker wijf om te zien overigens.
Regelmatig eet ik bij hun dus de meeste weken kom ik er wel over de vloer. Van Irene hoorde ik ergens in januari dat ze weer op zoek was naar een mooi wintersportreisje voor hun beide, veel succes wenste ik ze bij haar zoektocht.
Ze vertelde er wat over en we gingen daarna over tot de orde vn de dag zeg maar, enkele weken later stap ik binnen en Irene heeft een humeur om op te schieten, ik hou me wat afzijdig, want ik weet dat als ze boos is dit ook werkelijk is dus hou ik me gedijst.
Voorzichtig informeer ik naar het probleem, dan barst ze los dat mijn vader niet op wintersport wil door een grote klus op zijn werk en onmogelijk vrij kan maken, en dat ze als verrassing een hele luxe reis had geboekt.
Ik hoor alles aan en probeer aan te geven dat als het zo ver is hij wel meegaat, maar dan ik volgens haar het leuke er wel af.
Het schijnt een niet zo goedkope reis te zijn maar ik hou me verder afzijdig en probeer met wat humor haar humeur wat op te krikken.
Na het eten ben ik die dag al weer redelijk snel vertrokken natuurlijk, ik denk een week of zo later belt Pa mij op, dat doet hij wel vaker, we kletsen over allerlei dingen als hij van toon verandert en zegt : “Gijs ik heb je hulp nodig je moet me helpen” gelijk antwoord ik : “nee, ik kom niet bij je werken” het edrijf waar Pa werkt daar is hij mede- eigenaar, maar ik wil niet onder hem weken.