Kim en Anouk

“Waarom niet?!” zei Kim tegen Anouk, “af en toe gewoon wat leuks doen dat kan toch geen kwaad?” Ja dat weet ik ook wel dacht Anouk maar ja ik moet morgen wel gewoon weer werken en wil daar wel een beetje uitgerust voor zijn. Maar goed het is ook wel waar ik ben nu nog jong en moet het er nu eigenlijk wel een beetje van nemen. “oke, oke laten we het dan maar doen, koop jij vast kaartjes online dan zijn ze vast goedkoper dan in de bios zelf.” “oke doe ik dat, zie ik je dan om zeven uur bij mijn huis?” “is goed, zie ik je dan” zei Anouk en hing ze de telefoon op. Kim had al twee dagen zitten zeuren dat ze zo graag naar de nieuwe film wilde gaan van een of andere dansgroep die carrière wilde maken, dus ja de goede vriendin die ik ben ga ik dus maar mee. Maar goed ik moet over drie kwartier al bij haar huis zijn, dus beter ga ik me vast verkleden enzo. Want daar kan ik altijd een mooi gedoe van maken. Na wat overwegingen later kies ik voor: Een zwart jurkje met korte mouw met daaronder een oraje legging en zwarte sneakers, die vind ik zelf namelijk echt super lekker zitten, doe mijn haar lekker los en niet teveel make-up op. Ik drink snel nog mijn thee op die ik al had gezet en spring op de fiets. “Hoi hoi, kom je naar buiten??” Vraag ik via mijn telefoon aan Kim. “oh jij bent mooi op tijd! Ik print nog even de kaartjes en kom eraan” Kim is mijn beste vriendin, en ik ken haar al vanaf de basisschool, we hebben al veel avonturen samen meegemaakt maar de laatste tijd zien we elkaar minder vaak, wat wel jammer is want ik merk nu wel dat ik haar graag weer wil zien. Ah daar is kim, oh ik heb zeker niet te gek gedaan kwa outfit want Kim Heeft een grijze jeans aan met daarboven een leuk groen t-shirt. Na een dikke knuffel springt ze bij me achterop de fiets omdat ze zelf geen zin heeft om te fietsen en ik geen zin heb om met haar in discussie te gaan… anders laat ik haar straks wel terug fietsen. In de trein is het lekker rustig want het is ook maar een donderdag avond en kunnen we even god bijkletsen. Kim heeft zoals altijd weer van alles meegemaakt, zo is ze twee dagen geleden een uitdaging aan gegaan om op haar werk als serveerster een klant te zoenen, als ze het zou doen kreeg ze daar 20,- voor, en ja, die 20.- is nu van haar. Ik daarin tegen kijk altijd meer een beetje de kat uit de boom al zou ik ook wel eens wat meer lef mogen hebben. Voordat we de zaal ingaan halen we nog even 2 flesjes spa rood, want ja we moeten wel een beetje op ons figuur letten en kopen ook een bak popcorn, zodat het toch ook weer een beetje in balans is. “ohja dat is ook zo, dit is die bioscoop met van die grote stoelen waar je lekker in wegzakt” Zeg ik verrast “Jaa klopt” antwoordt kim. “Wat is het nog rustig, de film begint toch al over 5 minuten en er is echt nog geen drol binnen” zeg ik, “Ja ik weet het ook niet, als het dan maar geen voorbode is voor de film..”, “Achja ik vind het evengoed wel gezellig hoor” Zeg ik en zit even aan haar been “Mooie broek trouwens, staat je goed, waar hebje deze gekocht?” “Oh dankje ja gewoon bij Jeans Center volgens mij”. Net als de film begint voel ik dat die thee van thuis mij wat probeert duidelijk te maken. “Kut ik moet eigenlijk nog plassen” Zeg ik een beetje dom. “Haha doos de film is net begonnen, en als je het begin mist snap je niks van de rest van de film”, “Ja haha je hebt gelijk, het valt op zich ook nog wel mee.” Antwoord ik neutraal. Maar ja dat flesje spa rood dronk ook wel lekker weg op deze aangename zomer avond, en ik moet nu toch echt wel plassen, maar goed de film is zeker al over de helft. De volgende keer moet ik er echt aan denken om dit soort logische dingen even voor de tijd te doen, terwijl ik mijn benen nog een keer op een andere manier over elkaar druk om het gevoel een beetje te verminderen. “Jij moet nu wel echt plassen of niet soms, ik zie je zo heen en weer schuiven?” “Haha ja beetje wel ja.” Antwoord ik bekenpen “Weet je wat, ik heb een idee, wil je 30,- verdienen?” Oh jee waar gaat dit naar toe enk ik, “euh ja, maar wat heb jij in je hoofd dan??” “Oke, ik weet een manier om je een beetje uit je leiden te verlossen, en je hebt er precies het goede outfit voor aan.” Zegt kim vrolijk “Ja jaa, klinkt goed maar wat wil je dan dat ik doe??” “Plassen,” Zegt ze zacht “PLASSEN?!?”